Veelgestelde vragen (FAQ)

Antwoorden op al je vragen

Hieronder vind je antwoorden op vragen die best vaak gesteld worden. Klik op de vraag en je antwoord verschijnt automagisch.

Wanneer start de kaartverkoop & wat kosten de tickets?

De data voor Into The Great Wide Open 2014 zijn: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september. Op donderdag 4 september starten we net als afgelopen jaren met een bescheiden programma.

De kaartverkoop voor de zesde editie startte op zaterdag 25 januari 2014, uitsluitend via www.intothegreatwideopen.nl. Inmiddels zijn alle kaarten voor het festival verkocht. 

Net als bij de vorige editie hebben we het reserveren van campingplekken gekoppeld aan de kaartverkoop, dit om zoveel mogelijk festivalbezoekers een campingplek te kunnen bieden. Tentplekken tijdens ons weekend op zowel Kampeerterrein Stortemelk als Lange Paal zijn geblokkeerd en worden dus pas na de ticketverkoop vrijgegeven. Deze campingverkoop vond plaats op zaterdag 15 februari. Alle vouchers voor Kampeerterrein Stortemelk zijn vergeven, voor Lange Paal zijn nog wat plekken beschikbaar.

Here Comes The Summer 2014 vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei in en om De Bolder op Kampeerterrein Stortemelk. Goeie bands, een uitdagend kinderprogramma, wat te eten, dansen. Zoals altijd in het voorjaar: klein, maar fijn. Stortemelk is uiteraard al geopend dan, dus er zijn slaapplekken genoeg

De kaartverkoop voor Here Comes The Summer startte op zaterdag 15 maart 2014, uitsluitend via www.intothegreatwideopen.nl.

Nog even op een rij:
Voorverkoop Into The Great Wide Open: zaterdag 25 januari
Voucherverkoop Stortemelk plekken: zaterdag 15 februari
Voorverkoop Here Comes The Summer: zaterdag 15 maart
Here Comes The Summer: 2 en 3 mei
Into The Great Wide Open: 5, 6 en 7 september

» Directe link naar deze vraag

Waar kan ik slapen tijdens het festival?

Voor iedereen die op 25 januari een kaart voor het festival wist te bemachtigen, was het mogelijk om op zaterdag 15 februari 2014 een campingvoucher te bestellen voor de overnachting op Kampeerterrein Stortemelk of Kampeerterrein Lange Paal. Alle vouchers voor Stortemelk zijn inmiddels verkocht. Op Lange Paal is nog plek genoeg. Andere slaaptips melden we hier.  

» Directe link naar deze vraag

Wanneer vindt Into The Great Wide Open plaats?

De data voor Into The Great Wide Open 2014 zijn: vrijdag 5, zaterdag 6 en zondag 7 september. Op donderdag 4 september starten we net als afgelopen jaren met een bescheiden programma.

De kaartverkoop voor de zesde editie vond plaats op zaterdag 25 januari 2014, uitsluitend via www.intothegreatwideopen.nl. Inmiddels zijn alle tickets vergeven. 

Net als bij de vorige editie hebben we het reserveren van campingplekken gekoppeld aan de kaartverkoop, dit om zoveel mogelijk festivalbezoekers een campingplek te kunnen bieden. Tentplekken tijdens ons weekend op zowel Kampeerterrein Stortemelk als Lange Paal zijn geblokkeerd en worden dus pas na de ticketverkoop vrijgegeven. Deze campingverkoop vond plaats op zaterdag 15 februariAlle vouchers voor Kampeerterrein Stortemelk zijn vergeven, voor Lange Paal zijn nog wat plekken beschikbaar.

Here Comes The Summer 2014 vindt plaats op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei in en om De Bolder op Kampeerterrein Stortemelk. Goeie bands, een uitdagend kinderprogramma, wat te eten, dansen. Zoals altijd in het voorjaar: klein, maar fijn. Stortemelk is uiteraard al geopend dan, dus er zijn slaapplekken genoeg.

De kaartverkoop voor Here Comes The Summer startte op zaterdag 15 maart 2014, uitsluitend via www.intothegreatwideopen.nl.

Nog even op een rij:
Voorverkoop Into The Great Wide Open: zaterdag 25 januari
Voucherverkoop Stortemelk plekken: zaterdag 15 februari
Voorverkoop Here Comes The Summer: zaterdag 15 maart
Here Comes The Summer: 2 en 3 mei
Into The Great Wide Open: 5, 6 en 7 september

» Directe link naar deze vraag

Verkoopt Into The Great Wide Open ook tickets via andere websites?

Nee. Om het risico op doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen zo veel mogelijk te beperken, worden er alleen tickets online verkocht via onze website. Mocht je tijdens de voorverkoop van Into The Great Wide Open 2014 geen tickets kunnen bemachtigen, koop toch je ticket(s) nooit bij Viagogo.nl, Budgetticket.nl, Protickets.nl, Onlineticketshop.nl, Seatwave, Besteltickets.com, Pepetickets.nl, Ticketsnederland.nl, Marktplaats.nl en dergelijke. Kijk op de website van Weet Waar Je Koopt voor een nagenoeg volledig overzicht.

Dergelijke websites werken namelijk als volgt: vaak bieden ze kaarten al te koop aan, voordat de officiële verkoop is gestart. Ze gaan er van uit dat ze aan kaarten kunnen komen om vervolgens tegen hogere prijzen te verkopen. Die kanalen hebben echter evenveel kans als ieder ander potentiële koper, we zullen immers nooit met hen samenwerken. In veel gevallen hebben ze helemaal geen tickets en vertellen ze dat de tickets pas enkele dagen voor het festival worden geleverd door de leverancier. Onzin natuurlijk, want tickets worden na aankoop direct geleverd, digitaal. Nooit fysiek.

» Directe link naar deze vraag

Ik wil op een boot slapen, kan dat?

Slapen kan ook weer op een van de slaapschepen van Slaapschepen.nl. Je overnacht dan in de haven van Vlieland, op 10 minuten afstand van het festivalterrein. Het is dit jaar ook mogelijk om op vrijdag mee te varen naar het eiland en zondag weer terug. Voor meer informatie en reserveringen: Slaapschepen.nl, via mail of telefonisch: 0517-234234.

Ook de Frisian Sailing Company heeft plek op hun slaapschip, de Koh-i-Noor. Voor informatie, prijzen en reserveren: kijk op hun website. Slapen op een boot kan ook bij de Traditional Sailing Charter. Informatie en meer over slapen op klipper Wilhelmina: hier.

» Directe link naar deze vraag

Zit de boot niet vol als ik op vrijdagmiddag richting Vlieland wil?

Dat zou wel kunnen. In verband met het einde van de zomervakantie adviseren we tijdig een bootticket te reserveren zodat jullie (en wij) niet voor verrassingen komen te staan. Rederij Doeksen zal zeker extra boten inzetten, maar er is een maximum aantal boten per dag. Tip 1: boek direct uw boot, dat kan op www.rederij-doeksen.nl. Tip 2: Vlieland is een prachtig eiland. Waarom kom je niet al op donderdag (of nog eerder) of ga je pas op maandag weer terug?

» Directe link naar deze vraag

Is het veilig voor kinderen?

Wij zijn ook toegankelijk voor mensen met kinderen. Op Vlieland rijden maar heel weinig auto’s (autoluw) en zowel Stortemelk als het festival houden rekening met de kleinste bezoekers. Kinderen zijn echter toch soms impulsief en kunnen ineens een ander plan hebben dan uzelf. We zouden onze bezoekers dan ook met grote nadruk willen verzoeken om uw mobiele nummer achter te laten op het polsbandje van uw kind (elke bezoeker krijgt een polsbandje).

» Directe link naar deze vraag

Hoe kom ik met mijn spullen bij de boot naar Vlieland?

Kom je met de auto dan zijn er verschillende parkeermogelijkheden in de buurt van haven. Op http://www.rederij-doeksen.nl/reisinformatie/50-route-en-parkeren?locale=nl vind je verschillende parkeergelegenheden en de route daar naar toe. De locatie Lang Parkeren van Tsjerk Hiddes (op 5 minuten lopen van de terminal) heeft ook een pendeldienst naar de terminal. Hiervoor wordt 1,20 euro per persoon in rekening gebracht.

Veel handiger is om met de met de trein te komen. Station Harlingen Haven ligt vlakbij de veerterminal. Op www.ns.nl kun je je reis plannen.

En misschien wel het allerhandigst is het om je te laten vervoeren door een heuse festivalbus. Er rijden namelijk festivalbussen vanaf Utrecht CS en Amsterdam CS naar Harlingen Haven. Dus je kunt de auto thuis laten en je naar Harlingen laten rijden (en weer terug). Ideaal toch? Kijk op de website van Festivalbussen.nl voor meer informatie, de aankomst- en vertrektijden en het reserveren van een plek in de bus.

» Directe link naar deze vraag

Hoe kom ik met mijn bagage bij mijn overnachtingsplek?

Een goede vraag, want zoals je misschien weet is Vlieland autoluw. We hebben echter ook een goed antwoord. Op Vlieland zijn er verschillende bagagevervoerders die voor een klein bedrag je bagage naar het juiste adres brengen. Hun wagens staan klaar als je de boot afkomt en zijn voorzien van borden waar de verschillende locaties op staan. Verblijf je in een vakantiehuisje, geef dan de naam van dat huisje, zij labelen de bagage en brengen alles naar het juiste adres. Wil je dat de bagage aan het eind van de vakantie ook weer naar de boot gebracht wordt, dan kun je dat bespreken of een formulier hiervoor invullen. Ze stoppen de bagage in de karren van Rederij Doeksen, deze gaan aan boord en in Harlingen kun je de bagage er weer uit halen. Meer informatie op www.bagagevervoer-vlieland.nl. En zorg er wel voor dat je bagage herkenbaar is, zodat je je eigen spullen makkelijk terug vindt.

» Directe link naar deze vraag

Here COmes The Summer, 2-3 mei 2014, Vlieland